6 kreacija od jednog saronga (pareo marame) !!!


Nabavite veću koloritnu maramu ili veći komad pamučne tkanine u omiljenom desenu, savladajte veštinu vezivanja saronga, i celog leta šetajte fantastične kreacije.

 

Za one maštovitije najmanji je problem kako će sarong biti vezan. Jedino pravilo prilikom nošenja saronga je to da pravila nema! Vezaćete ga onako kako vama prija i u zavisnosti od toga kako planirate da ga upotrebite. Za plažu je dovoljno da krajeve saronga vežete preko bokova. Za dnevnu varijantu u gradu savršena kombinacija je majica na bretele ili kratkih rukava i sarong vezan na struku, koji je pušten celom dužinom nogu. Sarong se može nositi i kao haljina. Vežite ga preko grudi ili oko vrata, i dobićete savršenu letnju haljinu. Odaberete materijal koji se ne gužva, a najbolje bi bilo da bude dimenzija metar dužine sa dva metra širine.
Ukoliko nemate ideju kakvu biste kreaciju mogli da napravite, pogledajte naše predloge, a na video snimku pratite kako se pravilno vezuju krajevi marame. Stvorite svoj jedinstven izgled sa sarongom i uživajte u letu.

SUKNJA
Model 1:
Najjednostavnije je da uhvatite krajeve materijala i obmotate ih oko kukova – kao peškir posle tuširanja.


Model 2:
Obmotajte se materijalom tako da krajevi budu napred, vežite ih na kukovima ili napravite malo veći čvor ili zanimljivu mašnu. Sarong možete spustiti na kukove, ako volite da vam stomak bude otkriven.

Model 3: Ako želite da svoj sarong nosite kao kratku suknjicu, preklopite ga napola i vežite oko kukova.

HALJINA
Model 1:
Krajeve marame ili platna stavite iza ramena. Jedan kraj, onaj koji je iza levog ramena, savijte prema desnom ramenu, i tu vežite čvor. Haljina bi trebalo da podseća na togu.


Model 2:
Krajeve materijala sastavite u visini grudi, zatim ih ukrstite, napravite „bretele“ i potom ih obmotajte oko vrata.

Model3: Uzmite platno po dužini, dva kraja vežite iza vrata, a potom uzmite delove materijala koji su oko struka i njih takođe vežite u čvor.

 Pogledajte na video snimku preuzetom sa ženskog sajta http://www.womansday.com kako na atraktivan način možete da vezujete sarong. 

http://link.brightcove.com/services/player/bcpid377000757?bctid=102881776001

Izvor: zenablic

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s