Vežite ešarpu na sedam novih načina


VEŽITE EŠARPU NA SEDAM NOVIH NAČINA

 

Bilo da su pamučne ili svilene, male ili velike, jednobojne ili šarane, marame i ešarpe su dragocen modni detalj jer njima možete da osvežite i najklasičniju odevnu kombinaciju.

 

UPLETITE EŠARPU ILI ŠAL

Preko džempera koji prati liniju tela  stavite dugačku ešarpu  i vežite je tako da dobijete neobičnu pletenicu. Umesto marame možete da koristite i šal. Odlično će vas grejati u hladnim danima, a biće i sjajan modni detalj.
Ešarpu presavijte na pola, stavite oko vrata, pa jedan kraj provucite kroz presavijenu sredinu. Zatim taj deo rotirajte i onda kroz njega provucite i drugi kraj.

 

OBUCITE MARAMU

Jednostavan, uski džemper  oplemenite velikom maramom  s crvenim desenom. Valjalo bi da ešarpa bude što veća jer ćete tako moći da je nosite i preko kaputa ili zimske jakne.
Raširite maramu, pa je preklopite kako biste dobili oblik trougla. Jedan kraj treba da stoji na sredini stomaka, a druga dva prekrstite u leđnom delu vrata. Krajeve povucite napred tako da budu duži od trougla i tako stvorite nekoliko nabora.

 

ELEGANTNO

Uz majicu  možete nositi ešarpu  koja, kad je ovako nameštena, odlično prikriva bore na vratu.
Nađite sredinu ešarpe, zatim je prislonite uz vrat i ukrstite na leđima. Krajeve povucite napred tako da budu iste dužine. Prebacite jedan kraj preko drugog, pa to još jednom ponovite i dobićete čvor. Možete pustiti oba dela da vise, ili da jedan prebacite preko ramena, a drugi ostavite napred.

NAPRAVITE VISKOZNU OGRLICU

Dovoljno je da maramu nekoliko puta vešto prekrstite i da dobijete nesvakidašnju ogrlicu . Neka to bude vaš modni detalj na bluzi neobičnog kroja . Ako želite da izgledate elegantno, upotrebite manju svilenu maramu.
Stavite ešarpu oko vrata i prebacite jedan kraj preko drugog. Namestite tako da jedan bude ispod, a drugi iznad. Onda taj kraj koji je ispod provucite preko marame s gornje strane. Krajeve ponovo prebacite jedan preko drugog, pa ih vežite na leđima.

 

EVO NOVOG KAIŠA

Uvucite maramu  u krem pantalone  i pustite krajeve da slobodno padaju napred, nazad ili sa strane. Preko crne majice  obucite končani džemper . Cipele  se dobro kombinuju, kako s pantalonama tako i sa suknjom, a narukvice od slonove kosti  lepo izgledaju uz većinu kombinacija.

ZA SVAKI STIL

Preko tunike  i džempera s pletenicama vežite romantičnu maramu . Ovaj način vezivanja čini maramu savršenim detaljem i za sportsku i za elegantnu kombinaciju, u zavisnosti od kojeg je materijala napravljena.
Za početak, vežite labavi čvor na sredini. Onda obmotajte maramu oko vrata prekrštanjem na leđima. Oba kraja provucite kroz čvor, jedan sa jedne, a drugi sa druge strane. Pustite krajeve da slobodno padaju

 

MAŠNA NA GLAVI

Ako želite da se zaštitite od vetra ili sunca ili pak želite da sakrijete nesređenu frizuru, stavite maramu na glavu na nov, moderan način. Obucite sivu pamučnu majicu , a na glavi vežite prugastu ešarpu .
Stavite sredinu marame na čelo. Krajeve ukrstite i vežite na temenu. Zatim napravite mašnu i pustite je da se raširi po kosi

Savet

Ako od četvrtaste ešarpe želite da dobijete usku, dugačku ešarpu, najbolje će izgledati ako je savijete na sledeći način: raširite maramu i spojite dva kraja koja su jedan naspram drugog. Zatim te iste krajeve ponovo preklopite ka centru. Najbolje je da tako savijenu maramu na kraju prepeglate.

Izvor:  Žena Blic

 

Advertisements

3 thoughts on “Vežite ešarpu na sedam novih načina

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s